Resepi Spaghetti Prego Meatball Mudah

Hari ini saya ingin kongsikan resepi west yang sangat sedap dan mudah iaitu resepi spaghetti prego meatball. saya kongsikan resepi ini kerana melihat iklan iklan prego yang lazat. resepi ini memang mudah tapi ada beberapa pembaca blogopsi yang tidak tahu cara menyediakanya.

biasanya, saya sesekali dalam 1 bulan membuat makanan West, saya memang menggemari makanan West tetapi saya lebih suka makanan ala melayu sebab rasanya lebih sesuai dengan lidah kerana menggunakan bahan-bahan rempah yang cukup banyak.
Resepi Spaghetti Prego

Resepi Spaghetti Prego


sudah pelbagai resepi spaghetti yang saya cuba dan saya kongsikan di blog ini, anda boleh melihatnya dibawah :

semuanya mudah dan sedap. saya teringat, ketika pertama kali mencuba membuat spaghetti, saya bimbang apakah saya boleh berjaya tapi ternyata memang mudah. anak-anak bila sudah makan spaghetti pasti minta lagi dan lagi.

saya sendiri tidak tahu sejak kapan spaghetti mula popular di Masyarakat Malaysia. tetapi makanan ala Itali ini memang sudah terkenal di seluruh dunia. bahkan, bila anda tanya kepada sesiapa sahaja pasti tahu asal dari spaghetti ini.

di samping spaghetti ada satu makanan asal Itali yang sudah terkenal juga iaitu Pizza, mungkin dimasa hadapan saya ingin berkongsi resepi pizza juga. jom kita layan resepinya dibawah :;
Resepi Spaghetti Prego Meatball

Bahan-Bahan
  • 1 packet spaghetti - masak atau rebus dan toskan
  • 10 biji cendawan butang dakam
  • 1 tin sos spaghetti prego
  • 16 bebola daging lembu ( 1 auns setiap satu )
  • sayuran dan cili api (bila nak pedas)
  • capsicum
Cara Membuat Spaghetti Prego

1. masukkan sos paghetti, bebola daging, cendawan, dan sayuran atau capsium dan cili (bila suka) masak hingga mendidih atau menggelegak menggunakan api sederhana. 

2. lepas tu kecilkan api dan tutup periuk kemudian masak lagi selama lebih kurang 20 minit, kacau sekali-kala.

3. akhir sekali, masukkan spaghetti yang sudah di toskan tadi kedalam pinggan dan tuangkan sos meatball tadi ke atas spaghetti tadi. 

resepi spaghetti prego ini akan lebih sedap bila taburkan parutan keju parmesan, bila resepi ini bermanfaat sila share dengan klik media sosial dibawah kepada kawan atau keluarga anda. selamat mencuba!

0 Response to "Resepi Spaghetti Prego Meatball Mudah"

Catat Ulasan

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel